Meie logo

Pressiteade – Abivahendid ja isikliku abistaja teenus tagavad iseseisvuse – infopäev

Abivahendid ja isikliku abistaja teenus tagavad iseseisvuse

Pressiteade

02.03.2018 kl.13-16 korraldavad Tartu LV STO ja MTÜ Händikäpp Abivahendite infopäeva. Sündmus toimub MTÜ Händikäpp ruumides Tehase 16 (sissekäik Tähe 94 hoovist)

Puude tõttu palju abi vajavad inimesed saavad edukalt iseseisvalt elada, õppida, töötada. Selleks on vaja sobilikke abivahendeid ja õigeid ning hästitoimivaid sotsiaalteenuseid. Sageli aga ei jõua vajalik abi sihtrühmani, sest seadusandluse muudatustes on keeruline orienteeruda.

Reedel, 02.03.2018 toimuval infopäeval annavad Sotsiaalkindlustusameti esindajad ülevaate abivahendite taotlemises toimunud muudatustest.

Kohal on abivahendeid pakkuva firma töötajad, kes tutvustavad puudega inimeste elu ja abistamist lihtsustavad abivahendeid.

Sündmuse teises pooles keskendatakse tähelepanu isikliku abistaja teenusega seonduvale. Tartu LV STO hoolekandeteenistuse esindaja tutvustab selle olulise teenuse sisu. MTÜ Händikäpp poolne teenuse koordinaator räägib isikliku abistaja teenusega seotud praktilistest küsimustest. Samuti sellest, mida on koostöös Tartu LV STO-ga tehtud, et juhtida riigi tähelepanu teenuse käibemaksustamise tagajärgedele.

Abivahendite infopäev

Isikliku abistaja teenuse saajatele ja isiklikele abistajatele

02.03.2018
MTÜ Händikäpp

Tehase 16

Sihtrühm: isikliku abistaja teenuse saajad ja isiklikud abistajad

Ajakava

13.00 – 13.30 Abivahendite taotlemise korraldus, muutused 2018.aastal.  SKA Abivahendite talitus

13.30 – 13.45 Küsimused

13.45 – 14.45 Asjaajamise kord ning abivahendite tutvustus.  ITAK Kerli Limberg ja Eike Uibopuu

14.45 – 15.00 Kohvipaus

15.00 – 15.15 Isikliku abistaja teenus – Tartu LV STO hoolekandeteenistus, Maarika Kurrikoff

15.15 – 15.45 Isikliku abistaja teenuse pakkumisest ja arendamisest – MTÜ Händikäpp, Margit Rosental-Tustit

Infopäeva korraldavad Tartu LV STO ja MTÜ Händikäpp

Korraldajad jätavad endale õiguse teha kavas muudatusi.

Lisainfo:

iat@handikapp.ee või tel 5323 2667 – Margit Rosental-Tustit